Lånelysten til nordmenn vil ingen ende ta, og det er uten tvil mange som opplever personlige økonomiske tragedier som en følge av at de har tatt ett eller flere lån for mye.

Det skrives opp og i mente om forbrukslån og farene med disse, og tilgjengeligheten er større enn noen gang. Og bare for å ha dét sagt: forbrukslån er et personlig lån og det betyr at man har et personlig ansvar for at man faktisk har råd til å betjene et slikt lån når man søker om det.

Spørsmålet er ofte hvorfor noen søker om slike lån? Er det bare for å blåse bort pengene? I de tilfellene hvor dette er sant så er det nesten fristende å si at det er vel fortjent, for husk at det er mange som tar slike lån som betjener dem helt uten problemer. Det er nemlig ikke alle som har råd til å cashe ut en sofa når den gamle er ødelagt? Det er ikke alle som har råd til å ha cashe ut en service på bilen når det er tid for det.

Men du vet hva man sier: det er dyrt å ha dårlig råd, og da er det nærliggende å søke om et lån når det kniper med penger. Så hva kan gjøres? Det er jo helt åpenbart at det er mange som får lån som aldri burde hatt det. Burde man forby forbrukslån? Nei, åpenbart ikke, da det som sagt er slik at flesteparten faktisk klarer å betjene slike lån.

Strengere kontroller er nok den eneste veien å gå, og det vil derfor være smart å tenke på hvilke løsninger som kan brukes her. Gjeldsregisteret har det jo vært snakket om i mange år allerede, og man må nesten bare se på hva som kan gjøres. I dag er det en forenklet kredittsjekk som gjelder, og da er det faktisk slik at en som søker om et forbrukslån faktisk kan ha betydelig mer i gjeld enn det som kommer frem i denne sjekken.

Man må jo også huske på at forbrukslån kan brukes til hva som helst og kreativiteten til nordmenn er som kjent stor – vi er glade i å bruke penger for å si det slik! Mange bruker faktisk slike lån til å komme seg inn i finansmarkedet, og deriblant til den noe ukjente formen for trading som heter cfd handel. Klikk på linken for å lese mer om dette fenomenet – det er faktisk ganske interessant!