Vi eier så mye greier her til lands at vi nesten ikke vet hvor vi skal gjøre av alt sammen. Hus, bil, båt, hytte, MC, jacuzzi, campingvogn, firhjuling, snøscooter og mer til. Alt dette koster og alt dette må forsikres.

Forsikring er dyrt, og spesielt for dem som egentlig ikke har råd til det. Altså: mange har råd til å kjøpe seg alle disse tingene, og lånefinansierer gjerne etter hvert og skaffer seg i løpet av flere år alle disse materielle godene som de så sterkt ønsker seg. At man allerede eier det og har betalt ned lånene betyr på langt nær at kostnadene forbundet med dette eierskapet har forsvunnet. Man er jo nødt til å forsikre alle disse herlighetene og dét, min gode venn, er ingen billig økonomisk øvelse!

Forsikringer koster som regel skjorta men er dessverre noe vi er nødt til å forholde oss til og benytte oss av. Det økonomiske tapet forbundet med skader på noen av disse eiendelene kan bli så store at det kan være katastrofalt for økonomien vår å la være. Dessuten er det slik at om man lånefinansierer et oppkjøp vil banken ofte kreve at du forsikrer objektet du har skaffet deg

Ofte lønner det å samle alle forsikringene dine på ett sted, og dette gjør det jo naturligvis også enklere i forhold til betalinger og liknende. Det vil kunne bli veldig rotete med forskjellige fakturaer fra forskjellige steder, og dette er noe man bør unngå. Imidlertid skal man huske på å sjekke forsikringene én gang pr. år og sende ut forespørsler til forskjellige forsikringsselskaper slik at man ikke betaler mer enn det man er nødt til å gjøre.

Det enkleste i så måte er å lage seg en regneark hvor man fyller inn alle opplysninger omkring det man ønsker å forsikre for deretter å sende det ut til selskapene. På denne måten får du en enkele metode å gjøre dette på og kan sitte og vente på at selskapene kontakter deg i stedet for.