Jeg er faktisk ikke helt sikker på hva jeg skal ta meg til i sommerferien i år, men det begynner allikevel sånn smått å demre litt. Jeg kunne faktisk tenkt meg å syklet litt!

Jeg kunne tenkt meg å startet nordpå og syklet sørover på et eller annet vis. Det har sikkert var smart å tatt kystriksveien sørover og dermed unngått de store trafikkmaskinene, men foreløpig er denne ideen bare på klekkestadiet.

Folk har jo med seg sykkelen på påskeferie, og det er jo knapt grenser for hvordan man kan bruke den, men nå er det altså en litt mer tradisjonell bruk det er snakk om her. Tanken er å ta hurtigruten nordover og kjøre den til veis ende – altså Kirkenes. Så kunne jeg tenkt meg å syklet Finnmark… forresten… når jeg tenker meg om. Jeg skal rett og slett kun sykle i Finnmark, og heller bruke litt tid på å komme meg rundt omkring for å få sett forskjellige plasser. Det er jo et megasvært fylke i areal, så det er jo endel kilometer med vei som befinner seg der.

Hurtigruten er uansett en god idé og noe jeg bestandig har hatt lyst til å gjøre. Å oppleve kyst-Norge på en slik måte må være veldig spesielt, og man får kanskje oppleve litt av det historiske suset som ligger bak denne hovedpulsåren fra gammelt av.

Det spørs vel faktisk om jeg blir enig med meg selv om hva jeg skal gjøre i ferien! Finnmark kan jo være et helvete når det kommer til vær, så kanskje er det greit å dundre sørover? Jeg er jo engstelig for pissregn, kaldvær og eventuelt fullstendig mygginvasjon, så jeg er nødt til å vite at været blir sånn tålig bra. Jeg har sett syklister med oppakning som sliter seg opp motbakker i striregn, og jeg har ikke tenkt til å bli en del av akkurat det sirkuset. Føler meg vel kanskje ikke så ekstrem – i slike tilfeller får det heller bli en form for hytte eller noe slikt.