Det har blitt så latterlig enkelt å lage sine egne hjemmesider at det knapt er til å tro! Man trenger ikke lenger spesialiserte firmaer til å gjøre dette og med noen få klikk fikser man seg både eget domenenavn, domenehotell, nytt design og muligheten til å publisere.

Aldri i verden, tenker du kanskje, men her må jeg få lov til å være helt uenig. Det er faktisk helt uproblematisk og i dag går det så kjapt å få ting i stand at det nesten ikke er til å tro. Jeg kan forklare deg hvordan det fungerer hvis det kan hjelpe deg med å forstå meg.

Har du kanskje tenkt på et navn på domenet ditt? Altså hva siden skal hete? Da tenker jeg på det du skriver i adressefeltet, for det er det som er domenenavnet. Funkychickens.no for eksempel 🙂

Så må du jo kjøpe denne adressen en eller annen plass, og her er det tusenvis av alternativer å velge mellom. One.com for eksempel er et meget godt alternativ som er velkjent i Norge. Der får du også kjempegod kundeservice og så er det i tillegg billig. Du kjøpet domenet kanskje for noen hundrelapper, hvis det er så mye, og så betaler du en fast pris hvert år. Det er rett og slett veldig billig, og mye bedre enn å ha en gratisblogg som så mange har.

Når dette er kjøpt inn, for eksempel på nevnte sted, så får du der på en enkel måte tilgang til å installere noe som heter wordpress på sidene dine, og dette er en publiseringsplattform som gjør det easy peasy å lage egne hjemmesider. Der kan du velge ditt eget design og du kan velge mellom tusener på tusener av alternativer! Det er rett og slett helt gull, og det er dødsenkelt å bruke – omtrent som å skrive i en tekstbehandler. Du laster opp dine egne bilder i full fart, og du publiserer veldig, veldig enkelt.

Du skulle rett og slett prøvd det selv!