De aller fleste av oss har en eller annen drøm som omhandler å bli økonomisk uavhengig, og dette er jeg nesten helt skråsikker på.

Så du det? ‘Nesten skråsikker’. Fin den, altså, men men. Tilbake til poenget: folk som har mye penger sier at penger ikke betyr noe, men dette er jo det reneste tullprat. De skulle klart seg med minimalt med penger i et par år, så hadde nok pipen fått en annen lyd. For bare hør: folk leverer inn lottokupong i et håp om å skaffe seg det økonomiske handlingsrommet som de drømmer om. Lotto!

Hadde de heller vært smart så hadde de satt inn de pengene de bruker på Lotto på en fondskonto. Over noen år så blir det ganske store summer det er snakk om for det er jo unektelig slik at folk bruker mye penger på denne helt tilfeldige måten å vinne på.

Nå er ikke vi nordmenn i noen særstilling i så måte og vi trenger ikke å reise langt for å finne den samme tankegangen. I Danmark spilles det også med det målet for øyet å gjøre seg steinrik, men hvis man stikker fingeren i jorden så vet man jo at det ikke nytter. Man vinner ikke. Noen vinner, men sjansen for at det er deg er jo mikroskopisk, for å si det mildt.

Hvorfor så kynisk? Jo, for det finnes mange andre måter å lykkes på når det gjelder penger, og hvor man ikke minst har en mye større sjanse til å lykkes. Jeg har nevnt sparing som en ting som vil kunne gi deg finansiell ryggrad. Finanshandel med cfd er noe annet. Det handler rett og slett om å bruke hodet, for det er jo slik at det er ingenting som kommer rekende på en fjøl. Bortsett fra en lottogevinst da…

Inntil videre så vil jeg anbefale en tur innom Morningstar for å ta en kikk på aksjefond – hvis du virkelig vil ha en realistisk måte å tjene penger på. Det krever dog tålmodighet og ryggrad.

Men: hvis du skulle være så heldig å vinne penger på lotto, så anbefaler jeg at du tar en titt på videoen under – slik presenterer man en gevinst for barna sine!