En ikke alt for uvanlig privatøkonomisk situasjon som mange kjenner seg igjen kan for eksempel være følgende: man eier et par kredittkort som man betaler på, man har avbetalingsløsninger på hjemmeelektronikken, man har lånt penger til en reise hos en bank mens man har andre kredittavtaler som for eksempel hus- og billån i en annen bank. Ofte leder dette til en dårlig oversikt, men fremfor alt får man høye rentekostnader.

Skulle man i det nevnte scenarioet ha behov for ytterligere lån så er det nærmest garantert at man får enda dårligere lånevilkår enn tidligere ettersom risikoprofilen er betydelig høyere. Dette leder naturligvis til en enda høyere gjennomsnittsrente og en situasjon hvor man kanskje betale tusentalls ekstra kroner i året – helt unødvendig.

Det er ikke alle som er klar over at man kan få en betydelig bedre privatøkonomisk situasjon ved å samle lån og kreditt i et og samme større lån. Ved å gjøre det på denne måten får man ikke bare en bere oversikt over gjeldssituasjonen, men gjennomsnittsrenten blir dessuten mye lavere – noe som igjen sørger for at man i stedet for kan spare mange tusen kroner hvert eneste år.

Når man samler lånene i ett og samme store lån er det viktigere en noensinne at man fullfører betalingsforpliktelsene sine, for den nye lånegiveren betaler jo nemlig ned din gamle gjeld for deg. Om du da ikke lykkes med dine nye forpliktelser havner du snart i en situasjon hvor det kommer til å bli mye vanskeligere å ta opp nye lån.

Forbrukslån, altså lån som gis uten sikkerhet, kan være velegnede for samle smålån og kreditter, og hvis du anvender deg av en låneformidler så kan du være sikker på at du får et lån som har de laveste tilgjengelige rentene for deg. Klikk på lenken og se hvordan du kan gå frem.