Å drifte sin egen hjemmeside har med årene etter hvert blitt ubeskrivelig enkelt – og dette er på ingen måte noen form for overdrivelse. Det finnes så mange gode publiseringsløsninger, og deriblant CMS. CMS står for content management system, og som sagt er det mange gode løsninger som finnes på markedet her.

Jeg ønsker å slå et aldri så lite slag for WordPress som er min personlige favoritt i så måte, og dette systemet er så godt og enkelt å bruke at det knapt kan roses godt nok!

Når du har kjøpt din egen hjemmeside kan du enkelt installere WordPress – det finnes gode brukermanualer for å gjøre dette, og enkelte hostingtjenester har til og med en så enkelt metode som at du bare behøver å trykke på en knapp i kontrollpanelet ditt for å få det gjort.

Fordelen med WordPress er at du kan velge mellom tusenvis av gratis design eller du kan velge å betale for et hvis du ønsker det. Dette koster kanskje et par hundre kroner eller noe slikt, men alle de gratis alternativene er fullgode. Som sagt er utvalget meget stort og du kan velge mellom design i alle mulige kategorier – og med et enkelt museklikk vil det være installert på dine sider og klart til bruk.

Det kanskje aller beste med WordPress er at systemet er så enkelt å bruke, og spesielt når man begynner å få litt erfaring med det. Da publiserer man sider eller innlegg i en rasende fart og å jobbe med dette systemet nesten som å skrive i Word. Det er kjapt å laste opp både filmer og bilder, og alt er lagt opp på en logisk måte. Her trenger man absolutt ikke å være noe datageni for å få et nettsted som ser 100% profesjonelt ut!

Det er enkelt og greit bare å sette i gang og publisere godt og interessant innhold om noe man virkelig har peiling på!