I dag kom jeg over en litt spesiell artikkel på en nettside i Sverige og der kom det frem at det er et utstrakt problem med ulovlige automater som folk kan spille på.

Artikkelen, som du finner her, forteller at det finnes massevis av automater, som egentlig ikke skal være i bruk, plassert ut rundt om i landet og de som har satt ut disse spillene har jo naturligvis bare ett eneste formål: å tjene penger som de ikke har lov til å fjerne.

I teksten står det blant annet at så mye som 1 av 3 kroner som spilles på slike spill puttes inn i illegale automater og det er jo et tall som må sies å være ekstremt høyt. Hvis dette er tilfellet så har jo de svenske myndighetene uten tvil et ekstremt stort problem. Hvor mye penger det er snakk om kjenner jeg ikke til, men jeg kan jo bare anta at det er enorme summer i sving.

Så sent som i november ble fire forskjellige næringsadresser i Eskilstuna raidet av politiet, og der fant man faktisk hele 9 ulovlige automater, og politiet var helt tydelige i sin tale: dette er mennesker som bevisst omgår svensk lov og bryter disse med ett mål for øye: nemlig å tjene svarte penger.

Det går rykter om at 4 av 10 slike automater befinner seg i området rundt Göteborg, og spillene står helt åpent utplassert på steder hvor folk flest har muligheten til å spille.

Jeg kan se for meg en lignende situasjon i Norge… da hadde det blitt haraball og store oppslag i nyhetene, for husk at vi i Norge har enerettsmodellen vi også. Akkurat som i Sverige er det bare Norsk Tipping her til lands som har muligheten til å plassere ut automater som dette, og det blir spennende å se om politiet i Sverige går til full krig mot disse uærlige tyvene.