Du tenker kanskje at jeg har funnet et nytt spill til telefonen min eller at jeg er noe til en av konsollene mine, men det skal jeg fortelle deg: det er det absolutt ikke!

Jeg har nemlig funnet noe så old-fashioned som et brettspill, og dette kan jeg faktisk spille helt alene eller sammen med kompiser hvis jeg skulle ønske det. Spillet er Tantrix og jeg må nesten skamme meg over at jeg ikke ante at dette eksisterte. For eksistert har det; siden 1988 i følge hovedhjemmesiden!

Visstnok skal det ha vært en mester i Backgammon fra New Zealand som kom på spillet mens han var i Chile på telttur, og den ideen var nok den aller beste han kunne kommet på. Vel, tilbake til spillet. Det dreier seg om heksagonale flate brikker som har buktende linjer i fire forskjellige farger som slanger seg over dem. Hver brikke er ulik og målet med spillet er rett og slett å danne et mønster ved å sette sammen brikkene på en slik måte at linjene passer til hverandre. Man skal altså sette en gul linje til en annen gul linje, og en rød linje til en rød linje, og når det kommer litt brikker i sving blir det virkelig morsomt og utfordrende.

Dette spillet kan jeg faktisk også se for meg at kan være morsomt for barnefamilier å hygge seg med, og dette blir noe helt annet en det evinnelige Monopol og Fantasy som man har spilt en million ganger før.

Det finnes mange forskjellige varianter av spillet, og på nett kan man faktisk konkurrere mot andre Tantrix-spillere, og dette gjør faktisk at det blir enda mer morsomt. Det kan være litt vrient ja, og det vil så definitivt være utfordrende å få et mønster til å gå opp slik at man ikke får løse tråder eller feile farger som matcher.

Ser kult ut hva? Klarer du noe lignende?

tantrix