Før brukte jeg å se mye på Formel 1 men interessen dabbet noe av etter hvert, uten at jeg kan komme på noen klar årsak til akkurat dette. Kanskje var det fordi det ikke lenger ble sendt på riksdekkende norsk tv lenger? NRK brukte i alle fall å sende fra løpene (eller var det TV2?) og da var det fast takst at jeg benket meg foran skjermen i timesvis på de aktuelle søndagsformiddagene. Slik er det altså ikke lenger, men å mimre litt har jeg uansett lyst til.

Jeg kom over en bilside som satte minnene i sving, og jeg tror kanskje jeg vet hva det var som fascinerte med så med Formel 1 for mange års siden. Litt utenom normen kanskje men jeg var faktisk fan av McLarens team og ikke Ferrari! Ferrari var naturligvis den gangen frontet av motorsportens ubestridte superstjerne, nemlig Michael Schumacher, og en av hans argeste konkurrenter da var finnen Mika Häkkinen i McLaren. Disse to hadde noen episke fighter og selv om tyskeren står igjen som den store vinneren klarte vel finnen å snike til seg et mesterskap eller to…. om jeg ikke husker helt feil. I tilegg til Schumacher hadde Ferrari en annen stor fører i stallen sin, nemlig Rubens Barrichello, og sammen utgjorde disse to en fryktet motorsportduo. Häkkinen på sin side hadde flere lagkamerater opp gjennom sin karriere men den man kanskje husker best var briten David Coulthard. Også disse to gjorde det meget skarpt sammen.

Dette var tider – det er helt sikkert – og det var da Formel 1 handlet om racing!

Nylig fikk forøvrig Ferrari sin første seier på svært lang tid og det første gang på 686 dager at de sto på toppen av pallen igjen. Bragden ble utførst av Sebastian Vettel som er en av de store profilene i dagens Formel 1-sirkus. Det er unektelig litt morsomt å se en tysker i røde farger på toppen igjen, og det er naturligvis nokså vemodig å tenke på Schumachers tragiske skjebne. Jeg håper virkelig at jeg får se han i full vigør igjen en vakker dag, selv om det ikke virker så veldig lyst på den fronten.

Jeg skal imidlertid legge ut et kjært minne fra den tiden da Häkkinen og Schumacher konkurrerte mot hverandre og i videoen under får du se finnens legendariske forbikjøring av Ferraris toppfører. Klippet er fra 2000 og banen er selvfølgelig Spa-Francorchamps en vakker augustdag.