Javisst, klart vi skal bli gammel alle sammen en dag. Forhåpentligvis. Så hvordan skal alderdommen bli? Dette er vi i stor grad med på å utforme selv, og med noen knallharde prioriteringer kan alderdommen bli en ‘fest’ fremfor et slit.

Hva er det jeg snakker om her? Tja, litt ullent kanskje, men jeg skal forsøke å forklare. Jeg vil ha det slik som dette. En stille og rolig alderdom hvor jeg kan nyte tiden med mine barn og barnebarn, når den tid kommer altså. En liten hytte som ikke er for langt unna hvor jeg kan nyte høsten av mitt liv og hvor man ikke trenger å spinke å spare på alt mulig.

Så hvordan kommer man seg dit? Som sagt så er det prioriteringer som gjelder, og jeg har gjort et valg om å spare litt i dag for å kunne nyte i morgen. Det er ikke snakk om det helt store ennå, men en tusenlapp eller to hver måned som skytes inn i et aksjefond med et langsiktig sparemål. Verre er det faktisk ikke og ved å tenke langt, langt frem i tid – og da snakker jeg 30-40 år, så regner jeg med at jeg kan klare å legge opp bra med penger. Faktisk skulle 30 år med sparing hvor jeg legger av 2000 kroner i måneden bli noe slikt som 720.000 kroner i rene penger. Med en forventet avkastning over så lang tid har jeg troen på at jeg vil komme langt over én million kroner. Og da er det liten tvil om at jeg vil ha et godt utgangspunkt til å leve den alderdommen jeg måtte ønske.

Det er evnen til å tenke så langt frem i tid som er viktig i så måte og dette er det dessverre ikke så mange som gjør i dag. Man begynner altfor sent å spare til våre eldre dager, men jo tidligere man gjør det jo enklere vil det bli – det er naturligvis logisk nok.

Så gjør som meg hvis du ønsker å ha det romslig når du en gang skal nyte livet etter at du er ferdig å jobbe. Da kan du reise på ferier og oppleve verden akkurat som du måtte ønske. Det er en alderdom så frem til, ikke sant?