Er det greit å anvende seg av et lån når du skal finansiere din hobby? Og hvilken hobby er det egentlig som krever slike investeringer? Kanskje enkle spørsmål, men de har ikke automatisk enkle svar, og dette skal jeg drøfte litt her.

Å ha en hobby er et ganske bredt begrep, og noen hobbyer er naturligvis dyrere enn andre. Men hva kan regnes som en hobby? Skikjøring? Rally? Samling av mineraler? Alt som du foretar deg på din fritid kan vel strengt tatt regnes som en hobby, og hva om etter retten kan betegnes som en vil det nok alltid være uenigheter om. Men er det greit å bruke et lån for å få råd til hobbyen din? Her vil nok de aller fleste riste på hodet, men det kommer nok naturligvis an på hvilken hobby det er snakk om. Kreves det investeringer eller vesentlige utlegg så kan det selvsagt være aktuelt å benytte seg av lån. Kjører man for eksempel rally på fritiden så er det jo forholdsvis klart at man vil ha behov for penger til reparasjon og vedlikehold, og med mindre man har en lommebok som er forholdsvis fet, så vil det jo kanskje være aktuelt å låne penger.

Samling av mineraler, som du kan lese om ved å klikke på linken, vil kunne være en annen hobby som kan komme til å koste penger, og der henvises det blant annet til at man kan anvende seg av forbrukslån for å finansiere innkjøp og andre investeringer. Mange vil nok her riste på hodet, men hvis man tenker seg om er det ikke sikkert at dette er så dumt. Dette lånet er usikret og man kan derfor bruke det til det man vil uten at man er nødt til å konferere en bank gjeldende dette.

Uansett hva som er hobbyen din – vær forsiktig med bruken av penger!