Å tisse i motvinden er noe som ikke er spesielt gøy – det vet alle som har prøvd det eller opplevd det. Det blir et skikkelig gris og så er det utroligfrustrende. Det er nok slik Lotteritilsynet føler det om dagen. Nå sist er det saken om Malin Berås som har vært oppe i mediene, og det er ingen tvil om at de har har møtt noe som kan minne om sin nemesis. Den unge damen har såvisst ikke tenkt å gi seg og utfordrer tilsynet på en rekke måter.

Det handler naturligvis om reklamering for utenlandske spillselskaper, og dette faller Lotteritilsynet tungt for hjertet. Det er så mange aktører å beskytte seg mot at det nesten blir håpløst, og det tror jeg faktisk at de føler på selv også. Når først én kjendis er tatt hånd om, kommer det til en ny til, og disse ambassadørjobbene de har som frontfigurer for spillselskapene er noe man ikke vil ha noe av her i Norge. Men som sagt tror jeg at de tisser i motvinden. Hva er det egentlig som skjer når en slik sak kommer opp? Jeg kan bare snakke for min egen del, og jeg har følgende erfaringer.

La oss bruke saken om Malin Berås som eksempel. Jeg verken ante hvem hun var eller hva hun drev med og jeg hadde ikke fått med meg noen reklamering – i hvert fall ikke at det var henne og at hun liksom var et kjent navn innenfor ryttermiljøet. Helt til Lotteritilsynet kastet seg over saken. Da ble det medieooppslag i megaklassen i alle de store norske mediehusene i Norge, og hva førte det til? Jo, at Berås og selskapet fikk uvurderlig reklame- og spalteplass. Nevnte jeg tisse i motvinden? Dette er prakteksemplaret på det.

Den unge jenta har byttet til et .com-domene og fortsetter like ufortrødent som tidligere, og det må være lov til å si at det er gøy å se på. Norsk Tipping og Lotteritilsynets håpløse kamp er nesten til å gråte av, men den er så innbitt og patetisk at gråten fort går over til latter. Så kjære dere: ta frem luren og tiss mer i motvinden – det er fryktelig morsomt å bevitne… også blir det så mye gris og frustrasjon av det… for dere!