Har du en kostbar hobby eller en litt sær hobby som kanskje koster mye penger å holde i gang? Det er du nok ikke alene om og det finnes nok av eksempler på mennesker som låner penger til å finansiere hobbyen sin.

I linken som jeg har inkludert her i toppen kan du lese om samling av mineraler, nærmere bestemt kvarts, og at det slett ikke er uvanlig at man lånefinansierer denne hobbyen. Dette kan man nok saktens forstå all den tid slike steiner kan bli kostbare og punge ut i en smell. Dette er naturligvis bare ett av eksemplene på hobbyer som kan bli kostbare og det er ingen tvil om at det finnes en rekke andre slike fritidssysler som koster mye å holde i gang. Her kan vi trekke frem musikk og musikkinstrumenter som er noe mange driver med. Hvor mange tror du kjøper gitaren og trommesettet sitt på avbetaling? Det er ikke så rent få og i praksis er jo dette å låne penger. Man får instrumentet hjem og betaler avdrag hver måned – altså et lån.

Men jeg vil si en liten ting i så måte: vær nå endelig forsiktig med å låne penger til slike ting og ikke handle for mer enn hva du kan betjene. Det handler naturligvis om å bruke økonomisk vett og forstand. 1000 kroner i måneden høres ikke så mye ut når man tenker på det, men 1000 kroner måneden i 12, 24 eller 35 måneder er mye penger å måtte ut med, og det er en irriterende ekstrautgift å ha når lønningen kommer. Pass uansett på at du handler objekter som har en verdi slik at du har muligheten til å selge dem om du skulle få problemer med å betale for deg.

Det morsomt å eie, ja, og å drive en spennende hobby, men ikke la det gå utover hverdagen din og husholdningens økonomi. Det er bare egoistisk.