Det er mange som har forskjellige spørsmål om kredittkort som de lurer på, og vi skal svare på noen av disse her.

Det sies at kredittkort er rentefrie – stemmer det?
Både ja og nei, er det enkle svaret på dette. Hvis du bruker et kredittkort og betaler tilbake før den rentefrie perioden er over, koster det ingenting å bruke kortet. Dvs: etter kjøpet har du mellom 45 oh 52 dager på deg til å tilbakebetale det du er skyldig. Gjør du det slipper du unna renter. Venter du etter dette med å betale tilbake vil rentene begynne å løpe, og da er de høye! Rentene vil da som oftest ‘telle’ fra den dagen kjøpene ble gjennomført. Bruker du kredittkort er det derfor viktig at du innfrir gjelden så raskt som mulig.

Hva er en kredittgrense?
En kredittgrense er kort og godt det beløpet du har tilgjengelig å bruke på kortet ditt. En slik vurderer foretas på bakgrunn av din økonomiske situasjon, og da spesielt din inntekt. Har du en kredittgrense på 50.000 kroner så har du altså 50.000 kroner å bruke på ditt kredittkort. Det anbefales imidlertid ikke å tenke slik når du skal bruke kortet ditt. Se heller på en høy kredittgrense som et tegn på at du har en god økonomi!

Hva innebærer det at det er reiseforsikring på kredittkortet?
Ikke alle kredittkort har denne funksjonen, men for de som har det så fungerer det slik at en reiseforsikring slår inn hvis man betaler 50% eller mer av turen med kredittkortet. Dette er en fin trygghetsfølelse å ha, selv om folk flest har en egen reiseforsikring i tillegg.

Les mer om kredittkort på denne siden.