Utvalget av kredittkort er som kjent stort og det vet alle som har prøvd å finne seg et slikt kort. Alle banker har kredittkort og i tillegg finnes det enkeltstående aktører som også tilbyr kredittkort, og denne bransjen er meget stor og vokser til stadighet.

Antallet nordmenn som har kredittkort er naturligvis stort, men det er ikke alle som bruker disse kortene like intensivt. Hvor mye man bruker slike kort handler ofte om hvor ofte man bestiller varer på nettet eller hvor mye man reiser, for det er i slike tilfeller at kredittkort kommer til sin rett.

I tillegg er kortet også suverent med tanke på at man samle opp bonuspoeng eller bruke kortet til å få rabatter og lignende. Da blir gjerne bruken mer målrettet og da er det ekstra godt å få betalt for aktiv bruk. Men som sagt: det finnes en god del kort som har lave renter, og lave renter vil kunne sies å være fra rundt 20% effektivt og nedover. Det finnes et par kort som har under 20% og dette er blant andre Santander Red som tilbyr en rente som er på kun 17,12% – noe som er meget lavt for kredittkort å være, men som naturligvis er et høyt tall når man snakker om renter.

Men uansett: når man bruker kredittkortet er det slik at man aldri skal betale renter på det, for når man har brukt kortet skal det betales tilbake før rentene begynner å løpe. Dette er en helt grei regel å huske på og denne er det viktig at man følger. Hvis man ikke gjør det så blir bruken av kortet svært kostbar og vinningen vil dermed gå opp i spinningen, og vel så det!

Bruk kortet aktivt og om du finner deg et kort med lave renter eller ikke spiller egentlig ingen rolle – du skal nemlig ikke betale renter uansett!