Det sies at man skal smi mens jernet er varmt…. hmm… kanskje det burde hete ‘svi’ mens jernet er varmt? Passer godt det også men høres utrolig mye mer smertefullt ut, spør du meg – men det gjør du kanskje ikke.

Så, hva skal man ta for seg i dag da. Jeg nevnte jo forbrukslån i går. Kanskje jeg skulle snakke om det? Driver ingen reklame her altså, men jeg har fått med meg mediestormen de siste ukene om temaet og jeg må bare klø meg i huet over hva avisene kan skrive.

Her kreves det nærmest at det offentlige skal holde voksne og (u)ansvarlige personer i hånden slik at de ikke får for mye i lån. Buuhuuuu! Stakkars dem! Lån uten sikkerhet er fullstendig uproblematisk!

Herregud altså… man er jo selv ansvarlig for hva man setter navnet sitt på, for noe annet ville jo vært helt vanvittig. Man må jo ta høyde for innvirkningene slike ting vil ha på økonomien, og gjør man ikke det… ja da har man faktisk et problem. Det er det litt for dumt og litt for sent å rope på ‘mamma’ etterpå. ‘Vi må forby forbrukslån, vi må gjøre det vanskeligere å få forbrukslån, vi må ditt vi må datt’. Som Atle Antonsen refererte til i det famøse sameleserinnlegget: fy faen æ spyr!

Nei men seriøst: get a grip folkens. Dette holder ikke. Det er for enkelt. Ikke rop på mamma og pappa med én gang det blir vrient.