Av og til så kjenner jeg at jeg er ekstremt glad for at jeg har et kredittkort som jeg kan benytte meg av. Jeg har vært flink til å betale tilbake det jeg har brukt, og jeg har aldri brukt mer enn at jeg faktisk klarer å betale tilbake gjelden før to måneder har gått. Pengene jeg har brukt har da i praksis vært en rentefritt lån, og denne praksisen akter jeg å benytte meg av også videre.

Jeg har lest mye på nett om kredittfellen, og faktisk så gjør det man ganske så trist. Kredittkortet er et fantastisk redskap og spesielt er dette med rentefriheten noe jeg ønsker å trekke frem. Kort som dette er rentefrie i omtrent 45-50 dager, og det betyr kort og godt at om man betaler tilbake det man har brukt før denne tidsperioden er over så vil ikke lånet koste noe som helst. Egentlig er dette et ekstremt godt tilbud, men det er altså avhengig av at man betaler ned det man har brukt. Venter man utover disse dagene så vil rentene som regel begynne å løpe fra kjøpsdatoen, så det er viktig at man kvitter seg med denne gjelden så raskt so overhodet mulig.

Rentene på kortene er høye, så det er ekstremt dårlig økonomi å ha slik gjeld over lengre tid – det må være helt klinke klart.

Kortet bruker jeg når jeg skal kjøpe noe på nett, og spesielt gjelder dette konsertbilletter og lignende. Jeg er sikret pengene tilbake hvis en konsert for eksempel skulle bli avlyst eller av en eller annen grunn ikke kan avholdes. Denne sikkerheten har man ikke hvis man bruker et vanlig bankkort, så dette er en helt bevisst strategi fra min side.

Men jeg må stresse bruken av slike kort: har man ikke økonomisk styring kan de meget vel bli en pengemessig dødsfelle som kan gjøre livet surt for deg.