Å følge debatten om norske kjendiser og deres reklamering for spillesider på nett er enkelt og greit enormt underholdende! Nå finnes det jo et ekstremt utvalg av forskjellige aktører på banen og så lenge de graver og graver så finner de til slutt en kjendis som er villig til å stille opp – sannsynligvis for et saftig salær.

Hvilke kjendiser snakker vi om? Jo, det er faktisk en hel rekke og aller har skapt like mye storm i kontorene til Lotteritilsynet. Vi kan med letthet nevne Ronny Johnsen, Andre Villa, John Arne Rise, Triana Iglesias, Kjetil Rekdal, John Carew, Zuccarello, Larsåsen og sist men ikke minst Malin Berås.

Sistnevnte hadde jeg faktisk aldri hørt om før saken hennes dukket opp i media, men jeg hadde sett henne på TV i en av reklamefilmene. Hun er montérytter, og jeg aner naturligvis ingenting om hva det innebærer heller, men all blesten som lages av disse sakene har jeg en følelse av er mer til skade enn nytte for norske myndigheter. Denne unge damen virker imidlertid meget bestemt på å fortsette med sitt engasjement og har sågar planer om å arrangere en fest i forbindelse med et eller annet hesteløp i Oslo i sommer. Denne festen mistenker Lotteritilsynet er betalt for av hennes arbeidsgiver, som altså er en internasjonal aktør på spillmarkedet. Og dette skal visstnok være ugreit.

Jeg må si det. Why bother? Jeg kan ikke for mitt bare liv forstå at de gidder å holde på med denne kampen. Jeg skjønner jo naturligvis at det er jobben deres å beskytte det norske monopolet men at myndighetene i det hele tatt tar denne kampen er uforståelig for meg. Vi lever jo ikke i en isolert boble avsondret fra resten av verden, og folk som vil spille gjør jo det på en enkel måte.

Det er pussig. Det må jeg bare få si.