Jeg spekulerer hardt i om jeg skal skaffe meg en ny bil i sommer. Jeg har ekstremt lyst på en bil som er litt nyere enn den jeg har i dag, men jeg er jo fullstendig klar over at dette er dårlig økonomi. Fornuften sitter på den ene skulderen min, mens en liten bildjevel sitter på den andre og hvisker de deiligste fristelser inn i øret mitt.

Fornuften min forteller meg at jeg snart er ferdig med å betale ned den bilen jeg har og at den er helt grei å bruke. I tillegg innebærer et nedbetalt lån at jeg nå snart får en romsligere økonomisk hverdag. Alt dette er sant, og mer til. Og når sant skal sies: jeg trenger jo ikke ny bil, jeg vet jo det. Bilen min er fin og alt det der, men allikevel… jeg ønsker meg en ny!

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt meg å dra på en eller annen bilmesse og ha et budsjett klart – altså et billån på plass slik at jeg ikke gjør noen urasjonelle valg og kjøper noe som er mye dyrere. Jeg får jo også en god del i innbytte for min gamle bil slik at jeg får gunstige renter på lånet. Men et lån er et lån og skal også betales, og jeg er jo naturligvis fristet til å oppleve noen år uten billån. 5 år er lang tid men vis jeg virkelig går inn for det kan jeg sikkert klare å betale ned på kortere tid enn dette. Det innebærer imidlertid litt trangere hverdag, så her jeg veie litt frem og tilbake.

Men den fornuften, den fornuften… den er ikke grei å ha med å gjøre, så jeg vet rett og slett ikke min arme råd. Jeg prøver å overtale den med at det faktisk er tryggere med en ny bil, og da kommer den litt på defensiven. Men hvor mye kjører jeg egentlig, kontrer den tilbake. Neeeiee… svarer jeg, jeg vet ikke helt. Ikke så mye kanskje. Nei, nettopp, svarer den.

Dette kommer til å ta tid…