I Norge i dag finnes det en rekke forskjellige billån og det er mange forskjellige aktører som tilbyr denne typen finansiering. Hvilken du velger kommer naturligvis an på den situasjonen du befinner deg i, samt hvor stort lånet skal være, og uansett hva man gjør så er det veldig smart å sammenligne alternativene man har.

Finansieringen av en bil kan gjøres på flere forskjellige måter og man skiller også mellom de forskjellige typene lån. For eksempel er et rendyrket billån noe man kan søke om i sin bank og som er øremerket kjøp av den aktuelle bilen. Grunnen til dette er naturligvis for at bilen skal stilles som sikkerhet for de lånte pengene slik at man får den gunstigste renten på markedet. Som regel bytter man inn en eldre bil man har, noe som sørger for at man har egenkapital til det nye kjøpet – og det betyr enda bedre rentevilkår.

Det andre låne man kan bruke er et såkalt privatlån, og dette skiller seg fra det tradisjonelle billånet på flere måter. For det første er det ikke øremerket bilkjøp og du kan derfor i praksis bruke pengene til hva du måtte ville. Mange gjør dette for å toppfinansiere bilen eller som er resultat av at de ikke får tilstrekkelig lån fra ens egen bank. Renten er naturligvis høyere, så det er viktig at man er klar over de økonomiske konsekvensene av dette. Man må også være ærlig med seg selv og aldri ta en nedbetalingstid som gjør at de månedlige utgiftene blir for høye.

I dagens finansmarkedet kan man få slike lån på opptil 500.000 kroner og med en maksimal nedbetalingstid på 15 år. Dette en månedsbetaling på alt mellom 3- og 5.000 kroner, men dette kommer naturligvis an på din personlige økonomiske situasjon.

Klikk på lenken øverst i artikkelen for å lese mer om forskjellen på ordinære billån og vanlige privatlån.