Her om dagen snublet jeg over nok en svensk side, noe det ser ut som at jeg til stadighet gjør, men denne siden fanget min oppmerksomhet spesielt. Det handler om spill for å være generell, og rollespill for å være litt mer presis. Er dette noe du har prøvd? Hvis ikke er dette noe jeg absolutt anbefaler at du tester sammen med en kompisgjeng, for faktum er at dette er helt utrolig morsomt! Om dette er noe som er populært ennå vet jeg faktisk ingenting om, men hvis du kommer over en slik rollespillbok så anbefaler jeg virkelig at du tar en titt.

Vi brukte å spille to forskjellige spill: det ene var basert på Tolkiens univers og het Middle Earth Role Playing, og dette ble forkortet til MERP. Vi hadde en ‘game master’ som styrte spillet basert på en hovedbok som man fikk kjøpt i butikken, og vi andre var karakterer i spillet. Når disse karakterene ble skapt fikk de egenskaper basert på terningkast, og her kunne man ende opp med mye rart. Noen ble gode healere mens andre ble dyktige krigere. En god miks var nødvendig for å lykkes og game masteren skreddersydde handlinger for hver spillkveld. Jeg kan tenke meg til at dette var forholdvis arbeidskrevende for ham, men du verden så morsomt vi hadde det.

I tillegg spilte vi noe som ble kalt Call of Cthulhu, og dette var et rollespill som var mer rettet mot skrekk og spenning, og også her opplevde vi mange morsomme og spennende stunder som unge studenter. Her husker jeg riktignok at en kompis av han som var game master forkludret spillet ved å være en karakter som var en noldus, og det gikk vel ikke så lang tid før moroa var over… Så sørg for å være en god kompisgjeng når dere skal spille og ta det med en viss seriøsitet – da blir det mye morsommere i stedet for at noen skal gå helt inn i rollen og spille dustete karakterer.