Jeg har skrevet om den frematstormende cfd handelen tidligere her på min blogg, og jeg valgte altså å teste dette.

Pr. nå så må jeg vel få si at jeg har hatt blandet hell og at det er laaaangt vanskeligere enn hva jeg hadde trodd. Det er steike ta meg fordømt enkelt å tape penger på dette, og langt vanskeligere å skaffe dem tilbake igjen. Ikke misforstå: det er ikke noe lureri eller noe slikt, snarere at det er jeg som ikke har kunnskap nok om de forskjellige markedene.

Det startet utrolig bra i januar, og i løpet av én enkelt natt fikk jeg en avkastning på over 80% på en oljeinvestering. Jeg tippet at oljeprisene skulle ned, og ned føk dem i full fart. Investeringen min doblet seg nesten, og det hele var bare fryd og gammen. Deretter gjorde jeg et par gode valutahandler og jeg hadde altså en samlet avkastning på rundt 80% halvveis inn i måneden. Alt vel og bra så langt.

Men så kom feilene, og de kom på rekke og rad. Et par skikkelig valutamiss sørget for at alt – alt – det jeg hadde jobbet meg opp var borte i løpet av et par dager. Ufattelig frustrerende og nå må jeg altså begynne på nytt fra scratch. Nå skal det sies følgende: jeg bruker ikke store beløp på dette, og det er kanskje bare noen hundrelapper på spill i hver handel, men du aner virkelig ikke hvor frustrerende det kan være å ikke lykkes.

En handel kan starte bra men så blir man rammet av ren og skjær grådighet. Å få en avkastning på 20% er slett ikke mulig, men utrykket ‘mye vil ha mer’ har kanskje aldri passet bedre enn når det kommer til cfd handel. Du kan legge deg glad og fornøyd med en avkastning på 15% og tenke at et par prosent til ikke vil skade. Du kan stå opp 7 timer senere og se at den samme handelen nå er 10% i minus fordi sentralbanken i Japan har funnet ut at det er smart å innføre negativ rente… du skjønner?

En avkastning på 10% er meget bra – take it or leave it!