Det ble et sinnsykt drama i London i går da Chelsea møtte PSG i den andre kampen i årets åttendedelsfinale i Champions League, og at Zlatan ble utvist for en filletakling fikk naturligvis enormt med oppmerksomhet. Beina var ikke strake og han traff såvidt Oscar, som på sin side så ut som om at han hadde blitt skutt på stedet. Chelsea-spillerne stormet nærmest ned dommeren og krevde svensken utvist, og dommer Kuipers dro opp det røde kortet – til PSG spillernes store fortvilelse og Zlatans store overraskelse.

Rettferdigheten fikk imidlertid skje fyldest da David Luiz utlignet Chelseas ledelse i sluttminuttene, og Thiago Silva satte inn 2-2 målet etter 115 minutter. Det var rett og slett nydelig å se på og virkelig et svar på tiltale fra stjernegalleriet fra Frankrikes hovedstad. Å ta seg videre i CL med én mann mindre mot Mourinhos knallsterke lag i London er intet mindre enn imponerende. Kanskje har vi en aldri så liten outsider her som nå har fått et skikkelig moralsk boost?

Zlatan selv hadde følgende å si om Chelsea-spillernes oppførsel etter taklingen:

‘Det var som 11 små babyer rundt meg.’

Dette er en kommentar som kun kan komme fra Zlatans munn og beskriver vell i stor grad det absolutt alle følte da de så opptrinnet på tv. Flere store profiler syntes oppførselen var forkastelig og mente at ting som dette var med på å avgjøre og prege fotballkamper. Det er vel mildt sagt en underdrivelse, men desto viktigere er det å få det poengtert og frem i lyset. Usportsligheter som dette vil man helst ikke ha på en bane. Kanskje kunne en straff vært på sin plass. I ishockey slåss man på bare nevene og når dommerne utviser spillere er det aldri noen klaging eller sutring.

Det er ikke rart at den delen av idretten ser på mannlige fotballspillere som noen megapyser.